Baai Dellewal luchtfoto

Stichting Natuurherstel Baai Dellewal

 

  Bestuur

  • Ingrid Brouwer - West-Terschelling
  • Nelly de Graaf - Baaiduinen
  • Tamara Laskowski - Utrecht
  • Frits Lintmeijer - Vleuten
  • Gerard Roos - Benimeli

   

  Initiatiefneemsters

  Groepsfoto initiatiefnemers in het duin
  v.l.n.r. Nel An Smit, Nelly de Graaf, Margriet Spanjer-Visser, Marleen Zorgdrager-Swart, José Firet

  Marleen Zorgdrager-Swart

  Heeft op Dellewal leren spelen, lopen, fietsen, zwemmen en zeilen. ‘Groatsk’ op Terschelling. Buitenmens, werkt graag met mens & dier. Woont met man, kinderen en beestenboel in de Terschellinger polder. Hippisch ondernemer. Is voor haar werk veel in de duinen en op het strand.

  José Firet

  Koestert het Terschellinger landschap en de bijzondere eilander kwaliteiten. Onafhankelijk adviseur voor interactieve planvorming op gebied van ruimte, water, natuur, toerisme en regionale economie. Project- en procesmanager, generalist, creatief en resultaatgericht. Van huis uit natuurliefhebber, bosbouwer, rentmeester, bestuurs/bedrijfskundige, zeezeiler en zeeschilder. In 2005 op Terschelling aan komen waaien.

  Nel An Smit

  Penningmeester van Stichting Natuurherstel Baai Dellewal om een actieve bijdrage te kunnen leveren, op een vlak dat haar ligt, aan een zaak die voor Terschelling, haar bewoners en bezoekers, voor nu en in de toekomst, van belang is. Geboren, opgegroeid in Lies en gebleven op Terschelling. Moeder van een volwassen zoon en dochter, woont met vriend op West. Werkt al 25 jaar bij Ruijg Installatietechniek bv. Besteed vrije tijd aan breien, wandelen, fietsen, bootcamp, verhuur van vakantiehuis, reizen en af en toe een penningmeesterschap van een vereniging of stichting.

  Nelly de Graaf

  Enig strijdbare activiteit tot nu toe is in 1983 het demonstreren in Den Haag tegen de kruisraketten. Maar, Dellewal is synoniem voor thuiskomen en dus de moeite waard om je nek voor uit te steken. Boerendochter, woont met partner Hendrik van der Wielen op 'e millem van de ouderlijke boerderij te Baaiduinen, met het mooiste uitzicht van de wereld. Wordt thuis omringd door gekakel, gekwaak en gemekker; wat overigens niet veel verschilt van de geluiden op het werk (VMBO 't Schylger Jouw).

  Margriet Spanjer-Visser

  Na haar eindexamen ('85) naar Terschelling gegaan om vakantiewerk te doen, letterlijk en figuurlijk verliefd geworden op Terschelling en dus gebleven. Runt samen met haar man Cees (van Gaauwe en Geertje) Spanjer een ekologische boerderij met vakantieappartementen. Van hun drie kinderen woont alleen de jongste nog thuis.
  Geniet van buiten zijn. Zet zich graag in voor wat haar hart raakt.
  Dellewal is een bijzondere plek waar je uitkijkend over het wad of aankomend met de boot een enorme rust en ontspanning ervaart, met recht het visitekaartje van Terschelling