Vliegerfoto van de Baai door Gerrit Bart Volgers

Waar

Baai Dellewal ligt op West-Terschelling, op loopafstand van de veerboot. Het is een unieke, natuurlijke baai met vele landschappelijke kwaliteiten in het Unesco Wadden-Werelderfgoed.

Triple E-status

Beneden ontmoeten de duinen het wad, een zeldzame combinatie. Op korte afstand bestaan veel natuurlijke gradiënten in droge & natte, zoete & zoute, warme & koude plekken. Een gebied om heel trots en heel zuinig op te zijn. Behoud van het natuurlijke aanzicht van Dellewal is van Economisch, Ecologisch én Emotioneel belang voor ons allemaal: een Triple E-status op de schaal van natuurlijke rijkdom.
Dellewal is het visitekaartje van Terschelling voor wie met de boot aankomt. Een groot deel van de eilandgasten komt juist voor de rijke natuur op het eiland. Natuur is daarmee een grote, niet weg te denken, economische factor. Het natuurlijke Dellewal vormt als uithangbord de eerste kennismaking met de Waddennatuur en is een trekker voor een groot publiek omdat het zich op loopafstand bevindt van het dorp West, de veerboten en de jachthaven.

Natuurboulevard

Het integrale natuurbeheerplan van Stichting Baai Dellewal bevat zowel landschappelijke als economische aspecten. Zo is het ontwikkelen van een educatieve natuurboulevard als buitenlocatie gekoppeld aan het nieuwe (elk-weer)centrum voor het Waddenerfgoed dat in de Tonnenloods wordt ontwikkeld. Het natuurlijke Baai Dellewal levert een impuls op voor het aantrekken van nieuwe doelgroepen waaronder natuureducatie voor jongeren, en levert daarmee indirect vele euro’s op voor alle (toeristische) ondernemers op Terschelling.
Een uitgelezen promotie voor de 'beleving Terschelling'.

Visitekaartje

Baai Dellwal is meer dan een natuurlijk duin- en kweldergebied aan de rand van het dorp West-Terschelling. Dellewal is emotie. Daar wordt gezoend, gezond, gerust, genoten, geromantiekt. Daar klopt het hart van de eilanders. Daar beleven eilanders en eilandgasten de zeldzame schoonheid van het weidse landschap, de vergezichten over het wad, wolkenluchten, zonsopkomsten en -ondergangen. Baai Dellewal is het visitekaartje van Terschelling. Daar komen we thuis. Telkens weer.